А ондак је летијо етнички дрон над Београдом. А узлетијо је с оближње цркве, па право међу народ. А народ се скупијо да гледа уживо неки нови Монтевидејо. Дошо народ прост, исти таки пресједник народа, исти таки неки министри, и нека Very Important Persons што није хтела да се забавља с фудбал, него донели своје играчке.

А кад је слетијо етнички дрон, народ је бијо љут, пресједник је бијо љут, министри су били љути.

И тако је она весела песма, у којој се играју делије на сред земље Србије, постала тужна песма. Делије су VIP, a да се чуло до Стамбола, чуло се, али сад се пева да се чује до Брисела.

И мало је рећи да је бијо метеж. И мало је рећи да се ники у метежу нису снашли. Осим VIP-a. Они, како су се добро ту нашли, тако су се још боље у метежу снашли.

А народ ће и сутра јопет бити љут. Монтевидејо не бива дваред у једном животу. Монтевидео, Бог нас видео, у ствари само мало зјакнуо на нас, па сад гледа нека своја, много паметнија посла.

А народ ће и сутра јопет бити љут. А то му је остао једини посо. Све друге су му обећали, лудом радовање. И опростијо је народ што је луд, опростиће и Монтевидејо, и земљу и крв и сузе и зној. Само једно неће…то што су му деца одавно „на снижењу“. А можда луди народ и то опрости, али фала Богу, неће деца.

Видела су деца кад је летијо етнички дрон над Београдом. И носијо, како неки кажу, крпу. А деца знају са играчкама, крпицама. А пресједник је био љут, само што није претијо да ће да зове децу…Ону што су од рођења на снижењу, готово џаба.

Како се етнички дрон диго факат се тако и спустијо. А више ништа није као пре. Само овај пут, неће нам се касти само. Објасниће нам деца. Само да отму џојстик од будала. Па да љутња не буде више једини посо…

 

Advertisements

4 thoughts on “Етнички дрон

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s