Не само цветни аранжман, више је то Живи цвет (према Википедији)

Twitter / efdanapopovic: Procitala doktorat, evo dokaz ….

Слика

Пааа, личи на икебану, лепо рече неки од коментатора на твитеру. Овај, не баш нарочито миомирисни аранжман, више на срамоту него ли на понос. Коме? Списак „истурених“ није мали, а камоли небитан. Међутим, спискарење је прокужена радња, па ћу је се радо клонити.

Али није неважно чија је „крунска“ заслуга. Илити, Мегазаслуга. Ко покри ово? Кад човек, у вожњи наиђе на неког бахатог, или шашавог, обично издуши онако, народски: „Јебо те онај ко ти даде дозволу.“ Дозвола=сертификат. И тако, одох ја до Мегасајта, где се одмах одушевих понудом (push button-ом) за Мегакаријером, све тражећи ко им даде дозволу. Кад ја тамо, а оно: Република Србија, Комисија за акредитацију и проверу квалитета. Тумачим ја РС-мајка, Комисија-ћерка, све у свему, наши, такорећи моји (до мојиех).

Кул је то. Возе рођаци, возе и газе, али сертификовано, са дозволом мајке. И немој неко сад да кука, кад га згазе, да је држава неком мајка, а неком маћеха. Маћеха је виртуелан појам, све је то до мајке. Шта више, ако је неко згажен, треба да се осети на понос, згазио га је овлашћени, лиценцирани…газитељ. (Овај пасус је свесно дискриминаторски, а намењен је свима онима, дуго година незапосленима, који су увек испушили за работу од стране оних који су се од старта определили за Мегакаријеру).

Наравоученије. Не, није ствар за секирацију. Али јесте за стрпљење. После мега иде гига (а то није Гига Моравац, из Бољег живота беше ли?). Такав нам је тренд…мегатренд…или би сад ваљало рећи гигатренд…Не, сад иде оно наше: „Наздравље“.

Advertisements

4 thoughts on “Не само цветни аранжман, више је то Живи цвет (према Википедији)

  1. Može da se doživi i kao SegaMega, kao konzola za igrice. Samo što se nivoi prelaze uplatom na ŽR.
    Inače, kažu da nije loše odmoriti se u nekom obližnjem kafiću. Pola sata. Možeš da popiješ kafu, pojedeš sendvič ili – diplomiraš… 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s