Distanca od Dodika

преко Dnevni list Danas | Politika | Distanca od Dodika.

Нема ни мало сумње да Федерацијска политичка елита у свему покушава да нађе мрву разлога свог евентуалног политичког опстанка. Гледају да „претекну“. Док их усраном мотком раја истерује из „институцијализованих“ забрана они успешно купују време искључиво за сјебе и својту (једини реални феномен транзиције-што више личне и само личне користи). У том смислу све добро дође, и БиХ у Бразилу, и Вучић у Сарајеву. И Додик баја на „хлађење“.

Последњи пашалук на свету (такође елајат или беглербеглук) под административном управом великог европског везира Инцка никако не може да прихвати да је један санџак (РС) дефинитивно из оне групе санџака који могу да постоје независно. Ова теза је помало тешка(за схватање) али истовремено и јебитачна. Не БиХ ја сад (пардон, бих) да улазим у те тежине и тачности, мене више интересује хоће ли дочек у Сарајеву да почне бар у 7:30, да Бакир и ини Бакири подрже Ацика пашу у реформистичком налету. Могао би Ацика паша да приупита Бакир пашу колико Федерација има службенијех пирлитаних интова, чисто поређења ради са укупно „3 у 1“ српскијех, да не кажем србијански(је)х (3 српска бега у једну кочију, како последњи ферман каже).

Ацика паша није баш у ласној му ситуацији, а по питању Миле бега. Или јесте. Све се и ту своди на оно-„шта је рекла јЕвропа, а шта каже јЕвропа, и шта ће рећи…па наравно…јЕвропа.“ Међер (збиља), хоће ли Ацика паша пешкешити (даривати) Бакир пашу одрицањем од Миле бега. Има ли саклета (налога) од јЕвропе?

Земан је да Ацика паша почне да се „отвара“ по питању (илити питањима) има ли у њему сербеза (слободе) или је рад харчити „вољу“ раје. Џас(страх) ли га је озго јали оздо?

Лепа прилика, готово идеална, да се фасује: или први жути картон или прво поштовање.

 

Корисни линк: турцизми

 

Advertisements

3 thoughts on “Dnevni list Danas | Politika | Distanca od Dodika

    1. 🙂 хтео сам, веруј ми, ено рецимо Кончита, Чикита, шта већ, то је баш бизарна тема, али конкуренцикација је била нелојална 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s