Мој друг облогован скоро ме зачикавао са Нобелом :). Каже он у свом коментару да се тај КУРиозитет не сме пропустити. И не сме, а фрка око ноблес кандидата постаје све интересантнија. Бићу Слободан (а нећу бити Милошевић) да дам своје виђење на ову тему.

Озбиљан фаворит је, можда нећете веровати, једно неизбежно питање на тестирањима дечице која спроводе оне баба-роге психолози, мада се понекад налази и у часописима за релаксацију и квизовима. „Избаците уљеза“, тако се некако зове, или „ко не припада овом скупу“. Игрица је крајње непредвидива када је играју одрасли, нарочито када је награда Нобел, Алфред Нобел (свака сличност са Бонд, Џемјс Бонд и није баш исфорсирана). Елем, избаците уљеза:

Uljez 1Хммм. Мислите да је то то, да нема уљеза, да су то кандидати. Грешите, кандидат је тестирање, а ви сте оманули. Морате фундаментално да обратите пажњу на понашање, што би рек’о Радован, односно у случају ноблес кандидатуре, председник Србије. Он на овој слици види уљеза (онај мали горе лево). Његово виђење ове слике више вуче на ово:

Uljez 2Значи, чисто мушка варијанта (без алузија на мачо стајл госпође Ештон, молим. Не би наш премијер ишао дотле да јој (му) певуши оно опрости ми Катрин…мада, то Катрин, то је прилично сексуално неопредељено…умф…запетљавам се). Пандан овој маскулиној тројици, тројки, како год, била би ова варијанта:

Uljez 3Јесте, рећи ћете, овде сад нема кружића, али то је цепидлачење, а и скретање теме са суштине на паковање, целофан. Па није ово избор за најбољу фризуру, или коме су зуби најбељи, или чије су шишке најразузданије. Ово је нобел за мир, аман. Коме је стало до естетике ево му:

uljez 4пардон, мала слиџа, још само то треба да ми приговорите

uljez 4бар пола човечанства, онај мушки део, осетиће поприличан немир а у питању је награда за мир. Прилично контрадикторно. Па шта, гласно би се неки продрали. Ове девојке ионако кад год их неко пита, увек кажу да им је једна од главних жеља мир у свету. И што би биле неправедно заобиђене, ем су лепше од свих оних горе, ем су пуне пара, а и једна од њих је наша…снајка, додуше, али то је довољно, наша је. На њиховим сликама нема кружића да нагласе, истакну, издвоје, све то је природа врло професионално урадила. Добро и по који пластични кирург…убише ме ови перфекционисти са примедбама. Нека нека, некоме ће секира у мед, а некоме Нобел око врата, питаћу вас онда.

Него, где смо ми оно стали. Ово је изгледа био прејак прелаз са политике на којешта. Да се ми вратимо на почетак. Значи, почели смо са „избаците уљеза“ као кандидатом за Нобела за мир. Шта мислите, да ли би се ова екипа бунила (да може, а фала Богу не може):

Uljez 5А? Што су они мање живи, то су њихова (не) илити (зло)дела све живља. Ако занемаримо Викторијине анђеле, као нелојалну конкуренцију, ко би од до сада наведених био најближи Нобелу? Или другачије формулисано, избаците уљеза, ако можете. Не можете. Али не очајавајте. Има много важнијих и паметнијих ствари од Нобела. А ионако ће награду да фасује онај лик из Латинске Америке што је либерализовао ганџу. Гарант, па Холандија га је подржала у кандидатури. Боље препоруке нема, или се не види, од дима.

Кад смо код дима, није том латино лику да се опушта, да не буде после оно „боље птица у кафезу, него нобелова награда око туђег врата“. Он боље да прати шта се ових дана збива у Федерацији БиХ, тамо има доста дима ових дана. А где је дима, ту је и кандидата. Кажу, само удахни…па задржи мало…још мало…јооош…малкице…е, јеби га, изгледа си се онесвестио. Па где баш сад, кад је крај.

Advertisements

5 thoughts on “Опрости ми Алфреде

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s