Седели тако јуче пунолетни АВ и СБ, па се и попричавали. На разне теме, од цркве до коња. Све тим путићем стигоше до тамо одакле су и пошли. Тамо, где се нема друго шта радити, него од јутра до сутра малолетном народу СРБ мењати свест. Има се зарад тога циља на посао долазити први, одлазити задњи, све тако до неке тамо две хиљаде двадесете, то је ваљда опште позната временска одредница, да не кажем рок, када се свест има заменити, иначе јој истиче рок (ен рол).

Све сам сазнао што ме није интересовало. И да малолетни СРБ само уме да слави поразе, и да се лечи од тешке болести крим-корупа, и да је Београд на води. И да је „код коња“ исте дужине/броја слогова као и „код кнеза“, али да су млади без поштовања, и то тако од увек, ваљда од амеба.

Свест има да се мења. Замислите да је Књаз јахао зеца. Иста дужина речи, један једини слог. Млади морају да схвате (промене свест) да је једино важно ко јаше, а не шта јаше. То је суштина, то су ови пунолетници АВ и СБ себи дозволили да схвате, неће се ваљда говорити „видимо се код Зеца“, на шта би то личило. Млади морају да схвате да данас јаше Курта, колико сутра јахаће Мурта, и да елементарна промена свести значи да је константа данас Курта, а већ сутра Мурта, а две хиљаде двадесете неки Курц или Мерц, како год да год. Зато Вебера у руке, протестантизам у главу, видећете да Коњ није константа, колико год то изгледало да јесте. Већ сутра то може бити Зец, Патка или Даждевњак, док се они из удружења за заштиту животиња, ретких врсти и стоке крупног зуба не освесте. Цео Брем има да се изређа.

Изгледа ипак да је за промену свести незахвално одеђивати рок. Промена свести не значи оно „пробудим се ја једно јутро, и решим да окренем нови лист“. Мада би неки, већ пунолетни, свима нама малолетнима то да продају за ништа. Ништа? Шта би са овим:

„…a Zoran Đinđić je na prvoj posleratnoj protestnoj šetnji opozicije zapalio sveću na mestu gde je Slavko ubijen i obećao da će, „kada mi dođemo na vlast”, ubice biti kažnjene.“

Да, да „…После је и Зоран убијен…“, каже данас ЉС. Све их поби држава. Канда су хтели да мењају свест? Или нису хтели да мењају свест на оно што је држава прописала?

За петнаест година дете се роди и заврши основну школу. За петнаест година држава призна злочин. За то време, дете формира свест, а држава, пошто се „опере“, тражи да се свест мења. Па ко ће пре? Дете ил’ држава, Коњ или Зец? Књаз или Курц?

Можда знају два драга црвена бана, што се тако слатко попричаваше, о свему, и о паради поноса, и о Ђиласовим приватним стварима (као да код њега и није све приватно), и о култури Бујановачко-Београдској која тежи/не тежи Лион-Париској а и неће скоро (то скоро то је ваљда та две хиљаде двадесета).

Можда знају, пошто велики Ал Абар каже:

„Njegov idejni plan je da počistimo sve odatle, da to bude jedini zadatak Srbije. On obezbeđuje tri milijarde i 100 miliona dolara za izgradnju svega. Onda treba da vidimo kako ćemo i mi i onda da se naplatimo prodajom toga kad se završi. To sve posle menja“

Велики Ал Абар, веберовац мухамеданског протестантизма либералног схватања чишћења, што све после мења. Ваљда он гарантује да мења и оно пре, ол мемори клир. Него да му ми нађемо место доле на Сави, где ће он да јаше Камилу сутра, мислим фигуративно. А може и нека водена животиња, исте дужине/броја слогова, ај-ку-ла, је-гу-ља…Ипак је то Бгд на води, не иде да се Камила скваси.

Ништа лично, доба је празника, што би западњаци рекли, холидеја. У та доба ваља заливати…цвеће. Кофице у руке, док је још Београд на води, а „држава“ на слободи. Брзо ће та две хиљаде и двадесета…Ако не верујете мени, питајте два црвена бана. Они знају све. Буквално.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s