Сисање краве није дозвољено, осим ако не одлучите сами

За све је крива крава. У нашем „нормалном“ свету, добра крава је она, која кад препуни канту са млеком, шутне је, задњом ногом, онако шмекерски, готово као кад Меси одиграва петом. А не, ова наша крава није нормална. Више је онако, како да кажем, про-европска. Измужена, до последње капи, она мирно чека да се наш грађанин сам одлучи ‘оће ли да гуцне. Значи, крава је пре нас стигла у Европу. Рецепт-не играј петом, мируј, ћути, производи то што ти је од Бога дато, пусти министре да јавно пљују у твој производ, да јавно испијају чаше твог минулог рада по конференцијама за штампу. Краво, не играј се, има ко то ради.

Неки би да окриве сушу. И суша је од Бога дата. Ту су људи беспомоћни. А тек деца, једва научена да пију млеко, „зато што је здраво“. Па супститути, „ако неће млеко, пробаћу са чоколадним…“. Џаба.

Отров је наша реч за то – токсин. Сад би неки пун назив био аотровм (алфа токсин ем), не мере се јасно ни изговорити. Али, може да се конзумира, да не кажем попије, ако то претходно сами одлучимо. У ланцу исхране, као и у ланцу одлучивања, све до те одлуке, сви су одрадили своје, укључујући и Бога лично. Зато ваља, кад се човек лати за чашу млека (који архаизам „чаша млека“, али опет како да кажем за тетрапак, кесу и сл.) гласно да изговори оно навијачко (кад гостујући тим сабија наше, а и време цури…) „помози Боже!“.

Има и неверника, који тежиште кривице премештају са суше, на кукуруз. Јесте, кажу, суша је крива, али крави не можете дати педесет динара, па да сама себи купи доручак. Зашто? Па зато што ће свака да доручкује кукуруз, то је бурек кравље заједнице. Ни ви не купите мусли за доручак, што би крава била „вегетаријанац“? Има и она право, без обзира што је крава, немојмо сад о родној равноправности.

По неким овдашњим аналитичарима, за све би требало питати „удбашко-мафијашку плеву„. Фрка са млеком, за коју се знало још летос (кад је била суша) отворена је баш сад, кад се Дачи ‘рве са Тачи, а Вучи са десном руком од Енџи (скоро све је тепање, скоро све…). Аферу отвори покрајинац Јешић, гађа у министра Кнежевића, „бившег друга“ (термин „бивши друг“ заштићен је од стране Чеде Јовановића, као његов највећи допинос увођењу искрености у српску политику), Дачи изолован са Тачи и Кети, два дана ‘леба не једу, воду не пију (а камоли млеко), Вучи постројава цивилне структуре војне Немачке (ред придева уз „Немачке“ је случајан, свака примедба не би била потпуно промишљена), министарка здравља није надлежна (краве су, ипак, потпуно нормалне, ту нема места за псих(ијатрију, ологију, шта год већ). Сви су ту, фигуративно речено, а где је Наташа (мисли се на Весну Пешић)?

Е сад, има ту и једна група јапија која види да се ствара рупа на тржишту. Увознички лоби лансира, а камиони, авиони, возови, натоварени млеканцем већ упаљени стоје и чекају сигнал, да се сјуре пут Србије. Па да је преплаве, да се сви сетимо Клеопатре, па окупамо у том нетоксичном млеку. Они тврдоглавији нека скачу на главу у те базене, биће ту и сира. Биће свега, само кајмака неће бити. Гувернерка ћути. Слуша и ћути. Курс је стабилан, а камиони морају раније да се упале, зимско је време, дуже треба за грејање машине. Млечни пут води до Србије, другови и господо астрономи. Да вратите телескопе.

И тако, рат млека траје. У лабораторије се шаљу узорци. Па се лабораторије сортирају на сертификоване и оне без тог, папира. Па се шаљу „слепи“ узорци. Нико ником ништа не верује. Министар, онај „вишљи“ објашњава нацији да не може свако зрно кукуруза да се тестира, он рачуна да смо се ми сви већ толико нарокали  млека да нам је калцијум спржио мозак. Онај „нижи“, што је звао и Дачи и Вучи (који су били недоступни, како да кажем, ван мреже, а зарад штедње немају ни роминг), кад је видео да се не одазивају, звао је Твитера. Тај је увек доступан. И брате, тај је за све надлежан, а не ко ови наши министри.

Мене лично нервира једна ствар. Кад се на ТВ-у појави неки ветеринарски инспектор да нешто објасни. И то „нешто“ никако нема везе са тим где су ти ветеринари били пре него што су краве почеле да једу отрован кукуруз. Ко је главни српски ветеринар, ко контролише (гарантује) да се краве здраво хране? Шта ће сад ветеринари у продавницама, шта траже по рафовима. Срам их било. Шта траже сад пред камерама. Сви ти што се сад сликају, да се јаве министру просвете, да им чекира дипломе. Кад би било неке вајде од тога. Он не може данима да чекира једну једину, од оног саветника на Дачи. Не може, неће, не сме, несесер, недерланд…Фуј.

А можда је то ипак Божија правда. Доктори за животиње нам, некако, баш следују. Није фул еуропски, али је бар по заслугама. Децо, да сам ја на вашем месту, тражио бих одма’ од министра просвете један распуст. Бар две недеље, тол’ко треба по свим „експертима“ да се среди ствар са млеком. Кажите му да сте онемоћали, влада inopiam lactis. Он то гарант неће разумети, зато су вам шансе многоструко веће.

Ништа лично, одох да бацим једну кафу…без млека, наравно.

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Сисање краве није дозвољено, осим ако не одлучите сами

  1. Svi naši dušebrižnici:
    1. Taj pokrajinski kaže da se sve o ovome zna već tri meseca. Dakle, i on to zna već tri meseca. I šta radi kao “sekretar za poljoprivredu“…? Sedi i čeka. Čeka da “aflablablaksin“ stigne na rafove kako bi počeo da “tvituje kevu“ ministru… Da li je i on zaslužio makar jednako tvitovanje…? Pa, za mene kao misleće biće, u najmanju ruku jednako kao i ostali, jer je očito da je njegovo ćutanje mnogo gore od njegovog tvitovanja…
    2. Ministar koji takodje ćuti, na kraju našem intelektu zabija završni udarac onom čašom mleka… U najmanju ruku, da li zaista misli da je time što nije zakovrnuo očima pred kamerama zaista ubedio bilo koga sa tri grama mozga u ovoj zemlji da je sve u redu…?
    3. Vrhunac je ministarka zdravlja… Kao da je sišla sa Melmaka (mada je Melmačanin bio prilično informisan), sletela je svojim NLO pravo pred kamere i rekla da ona mleko pije, a gradjani neka odluče sami… :))))

    Hvala na tekstu, ostaje nam samo da nazdravimo… Samo, pazi da ti neko ne sipa mleko u piće, hehe… 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s