Тако то раде господари ситуације…
Човић, Вујошевић, Ђилас…Вујошевић, Ђилас, Човић…Ђилас, Човић, Вујошевић. Све саме ротације, спинови. Они се премећу, за публику, за плебс, док се у позадини премеће лова, огромна лова. И моћ.
Сад је јело послужено, и сви ће данима да се занимају око тога. Ко је почео? Како, зашто? Расправа о помијама. Као да је само важно да свиње не остану гладне.
Ако им неко и сме рећи:“Марш из спорта!“, мало је. Ионако су сву своју беспризорност, неморалност и похлепу донели из политике. Сва „правила“ тајних договора, тајних рачуна, тајних аранжмана и ангажмана, само селе од сфере до сфере, иза њих остаје само спржена земља…И понека нахрањена свиња.
Од политике су направили зло, за све сем за себе и себи сличнима. У њој сем правила зла, нема друхих правила игре. Надрасли су политику, долазе у спорт. Срећом да никад неће блоговати, отерали би све нас одавде.
Овој нацији баскет је, пре Нолета, био више од игре. Сада је ђубре, приказа хорди зла, бакљање и батинање, убијање и корак до тога. Сада више нико нормалан не може узети своје дете за руку и отићи да гледа утакмицу. Ионако то више никоме није важно, важна је моћ, лова, камере, жандармерија. Важна је хистерија, паљење, ломљење. И по која сита свиња.
Волим Звезду. И не мрзим Партизан. Највише волим своје дете. Волео бих да га водим, да и оно уживо види кошаркаше. Сачекаћу да се склоне ови беспризорници, од њих се не види ништа, осим гладних свиња. Можда и не дочекам, деца расту нормалном брзином, која је много већа од брзине глади, моћи и незаситости зла.
Жао ми је и кошаркаша, њиховог зноја, треме и узалуд бризганог адреналина. Али они су ми и нада. Ако они први злу окрену леђа, ако се они заротирају и заспинују у положај отпора, онда још има неке шансе. Сећам се Дуција, време је за неку нову Побуну Робота.

едит:

Све је просто, огољено, као ошурена свиња разапета на кукама. Џаба химне пре утакмице, џаба и што куп носи свето Жуково име. Овде одавно ништа није свето, и сви симболи и симболике служе јефтином декору злих и добром покрићу њихових прљавих умова и послова. Тако је и са спортом, „навијачима“, турнирима, судијама, „спортским радницима“. Мало пре сам чуо Ђиласов предлог да се утакмица ни не наставља, да се турнир заврши тако-никако, а коментатор на ТВ још велича предлог: „требало је о овоме размислити.“ Не размишља се о помијама, само се размишља шта ће у њих (помије) да иде. Размишља се раније, пре него што се ђубре направи, шта и како са њим. Кошаркаши (и остали спортисти) није више довољно да крваво тренирате, играте, држите форму, одричете се живота обичних људи. Не, имате још један задатак приде, без његовог испуњења све ваше утакмице завршаваћете по Ђиласовом предлогу-без победе и пораза, без радости која се пије из подигнутог пехара, без суза због пораза у последњим секундама. Окрените леђа шљаму, да би дошли до утакмица, важнијих од финала Купа, до утакмица које, ако све остане како је сада, нећете никада одиграти ни у насмелијим вашим сновима. Закуцајте њима једно гласно: „Марш из спорта!“, сачувајте спорт за себе. И за ону децу коју родитељи више не смеју да доведу на ваше утакмице. То закуцавање можете само ви, на нама је да памтимо и да се заувек дивимо.

oblogovan

Dakle, jednostavno u ovoj zemlji više ne postoji normalan derbi. Glupo je apelovati na “razum“ onih likova u publici koji su “razum“ odavno negde zaboravili i kojima je jedino zadovoljstvo da se pobiju sa “ekipom sa druge strane“…
Ali, pitam se, gde je razum predstavnika klubova…? Mi ćemo sad da vređamo jedni druge i da se spuštamo na taj primitivan nivo, a pitam se – koliko nas ume da prepozna taj govor mržnje koji podgreva atmosferu pre ovakvih dogadjaja (finale Kupa Radivoja Koraća)…? Pogledajte oglašavanje predstavnika klubova (uopšte ni neću da navodim koji su, jer svojim ponašanjem sebe svrstavaju u minorne ličnosti koje je glupo spominjati), pa će vam biti jasno da oni bukvalno prizivaju ovakve budalaštine nalik na ovu večeras…
I dok se mi prepucavamo po društvenim mrežama njima je svima super, jer već imaju izgovor za neuspeh… Ko god da izgubi sutra imaće “pokriće“ u vidu neregularnih uslova…

View original post 347 more words

Advertisements

2 thoughts on “

  1. I, naravno, krenuo je novi “rat saopštenjima“, sve svetac do sveca… Ali, da stvar bude još bljutavija, brinu naši novinari, odnosno urednici medija, njih smo zaboravili u svemu ovome. Oni danas objavljuju “saopštenje“ jedne navijačke grupe. Ej, pazi, ustavni sud nije mogao da ih zabrani jer “pravno-formalno ne postoje“, ali zato naši dragi mediji objavljuju saopštenje jedne takve “pravno-formalno nepostojeće“, pa samim tim i “neukidajuće“ grupe… Oni u tom saopštenju jako vole sami sebe, ismevaju one druge, usput pohvale svoje sulude priglupe “akcije“ i neki urednici to nama “posluže“… Kao što su nam poslužili (opet i opet i opet) gomilu saopštenja… Prvo bi ti urednici trebalo da okrenu ledja, ne znam koliko je moguće da to urade košarkaši, mada mi se tvoja ideja svidja… Ali, mediji, urednici i novinari, kada već umeju da budu “savest“, onda neka pokušaju da se tako i ponašaju… Da su danas jednostavno ignorisali sve irelevantne stvari (a to su svakako pristrasna saopštenja klubova i navijača) i samo ispratili sportski deo priče, to bi bio već prvi veliki korak ka normalizaciji svega…
    Ovako, svako od vrhovnih budala će (pre)živeti do sutrašnjeg novog saopštenja…

    1. Баш тако, чега се паметан стиди, тиме се будала дичи… Само рокај-тираж, пиплметар, дај скандала, дај скандал мајсторе, иде роба, сад, сад…Лешинари, сјатили се на плен, на капиталца…мало једу, мало коло играју око лешине

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s