Јахање на идејама, по идејама, како год…

Мења се време, мењају се људи, па и идеје. Талас промена, осим што донесе, обавезно и однесе нешто. То сад осећа и ДС, кратица се пропрала на таласу, па сад уместо да светли као Д(емократска), одсијава више као (Д)емагошка. Колико ће остати од онога странка, треба још да се види, тек први талас је звекнуо.

Са фирме је оно „демократкса“ отпало још на страначким изборима. У недостатку слова, фирмописци су понудили да за џабе напишу „компромисна“, све верујући да је народ и овако полуписмен, па неће ни читати. Таман кренули да каче фирму, а талас промена стиже:

„За мене промене у странци нису персонално питање, већ промена идеје, начина на који функционишемо. Страначки органи ће рећи о Петровићу (Душан) и Јеремићу (Вук), а да ли ће неко постати самостални посланик то није кључно, кључно је оно што ће ДС понудити грађанима. Појединци у тој причи, звали се Петровић или Ђилас, потпуно су небитни.”

Просечан грађанин, онај коме је порука и намењена, више припросто ће се запитати-ако промене нису персонално питање, од кад се идеје надевају са презименима? Они мало изнад просека (изнад кога су се издигли вежбајући по мангупским касапницама где су им редовно уваљивали „оно“ за бубреге) вероватно ће само окренути главу. Остају они надпросечни-њима је ова порука и упућена-„отварамо/стварамо нова места.“

Појединци у тој причи (небитни?) бритко су коментарисали таласање:

„Чланови ИО нису давали изјаве после састанка, а почасни председник ДС Борис Тадић, након што је изашао из седишта демократа у Крунској, напоменуо је да се више не бави дневном политиком…“,

као и

„Из седишта ДС изашао је и заменик председника те странке Бојан Пајтић који, такође, није давао изјаве о одлукама Извршног одбора, али је рекао да није члан тог тела и да је у Крунској другим послом.“

Па, кул је то, фаце се не баве дневном политиком, или имају друга (преча) посла. Друг је другу друг, то не важи за господу. За господу је важно да се ресетовање не тиче њих (и њихових ближњих), за то их нико (осим крволочних новинара) ништа и не пита. Ионако је само важно да се обави та фамозна „промена идеје, начина на који функционишемо.

Промена идеје, бар за сада, састоји се у непринципијелности. Донесе се одлука (или Он донесе одлуку) која важи за све, па се у „сви“ одаберу подобни за које та одлука не важи (Богдановић, Шутановац) и они неподобни (Петровић, Јеремић) за које, има бре да важи, и тачка. Лепо каже:

Политику формирају ГО, Председништво и ја.

Вероватно је редослед оних који формирају политику последица скромности самог „ја“, и лепог васпитања, па себе ставља на зачеље. И то је за поштовање, скромност и лепо васпитање су реткост данас. Али не и њихова злоупотреба.

Није спорно да талас промена треба да носи. Да спира прљавштину, без обзира за шта се та прљавштина ухватила. Није штета да талас однесе и чистије појединце, ако већ гомила ђубрета оде неповратно. Спорна је та хируршка рука која спроводи таласотерапију. Колико је она чиста, или бар опрана?

Лоша порука за оне „позване“ да приђу. Ако им се учини да су прочитали натпис на фирми Д(емократски) С(ултанат), сигурно се нису преварили. А ако се преваре и уђу, тек ће да виде колико је и сам султан Сулејман био мала маца, у односу на „ја“. Нарочито ако понесу „своје“ даске, за јахање на таласима…

Advertisements

4 thoughts on “Јахање на идејама, по идејама, како год…

  1. Imao sam jednom priliku da lično osetim sav bes “g-dina“ Djilasa, praćen vokabularom koji se dobrano bavio mojom majkom i ostalom ženskom rodbinom, i mojim jelovnikom (mada ja to čime me je ponudio stvarno ne jedem i ne znam kako mu se to može svidjati… :P) Od njega sam saznao da živim u “vukojebini“ i obećao mi je da će me pojesti mrak.
    Inače, kada ga gledam na TV-u, vidim jednog pristojnog čoveka, sažaljivog i dobronamernog lika koji vodi računa o celoj Srbiji, bez razlike… E, sad kad vidim kako se navadio na Vuka, nekako mi se čini da je i zgrada u Krunskoj postala Vukojebina…

      1. 😉 Mislim, meni je bilo smešno i tada jer… Pa, recimo da je on to meni sve rekao sve misleći da sam ja “drug član“ i da me je strah za poziciju u D(…) S(….)
        Ali, kako nisam to bio, nije bilo ni pozicije koju bih branio, pa ni mrak nije imao na šta da se spusti… Osim na njegove oči… 😛

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s