Хадсон се каже Дрина

Ко би рекао да ће да се „нађу“ Курир и Пешчаник :). Али и то је могуће. Само је потребан добар, доообар повод, и веза (тако рећи интимна) је ту.

To što se desilo tamo je jedna velika sramota Srbije! Bolje 10 odsto nego biti nacionalista!

на Омладинац ДС: Марш на Дрину је срамота Србије!

и

Iza svega ostaje Jeremićevo nacionalističko ushićenje; indikativni su povremeni kadrovi njegovog frenetičnog aplaudiranja dok se obazire oko sebe, posebno na Ban Ki Muna, ne bi li utvrdio kako generalni sekretar prihvata celu stvar.

на Заноси и пркоси Вука Јеремића

Поскакала омладина, почела омиљена дисциплина „пљување“, а пошто је мета удаљена, ово је тзв пљување у даљ. У ствари, лепо се показују рефлекси, готово одумрлих невладиних организација, ко је би, по дифолту биле задужене да се сјуре, што зубима што ноктима, али за све паре, да те, све паре, оправдају. Елем, криза је, очито пара нема, али семе, једном посејано, клија и без пара.

Садржај пљуце, која је непресушна, треба да десрамотизује Србију, а и услед доброг натапања, скупи Вука Јеремића, што по дужини то и по ширини. Проблем је, као и у већини атлетских такмичења, квалитет одраза. Ови омладинци се одражавају на страх. Страх од национализма. Тако да, можете узети врло кратак залет (као омладинац бр.1) или веома дуг (омладинац бр.2), џаба је, ако нема квалитетног одраза. Све говори да је дисциплина изабрана погрешно.

Међутим, свака пљуца долети негде. Део се и одбије, да не кажем рефлектује, па се од тог дела нешто врати и на самог такмичара. Тада жар пљуце почне да пржи и открива разне, тако рећи поткожне детаље. Мени се рецимо допадне кад се покаже да су ти, уплашени од национализма, пореклом са Марса. Да л’ су пали оданде, или су продукти неког безгрешног зачећа неке ванземаљске интелигенције, тешко је утврдити. Али, зашто не носе дресове те њихове области 51, са одговарајућим грбом и заставицом, то тек није фер. Према осталим такмичарима, а и својим родитељима, тренерима, шта год, онима који су се бавили њиховом наобразбом.

Певање младих и лепих људи из Србије (да, и то постоји, итекако) у УН, певање Марша на Дрину на увце људима са нашег глобуса, и све то још на територији земље која је отворено, нескривено и бесрамно, радила задњих десет-петнаест година на томе да у Србији нема младих и лепих људи, јесте инат. Ко се плаши и од саме мелодије (текста није било), сигурно има озбиљан проблем са својом савешћу, а вероватно и са послодавцима, да не кажем „родитељима“. За сада су се јавили 85.000 босанских Америкацана и пар српских Американаца, разлика је у томе што ови први двојни држављани живе у Америци, а ови други у Србији. Знао сам да је та област 51 право чудо.

Онај наш, први омладинац, каже да је боље да буде 10% него да је националиста. У праву је. Кад је нешто 90% чисто, то је само мало прљаво, толико мало да га не треба ни чистити. Хоћу рећи, сви ће се навикнути, временом, пошто 99.9% људи нису перфекционисти. Ми из групе 90% већ смо навикли на тих 10%, проблем је што они треба једном сами себе да прихвате. Кад понестане пљуце, кад пресуше извори, било материјални, било духовни. Него, омладинци, умијте се хладном водом, па макар она била и из Ист Ривера, само пазите кад захватате, ту су струје веома, веома јаке. Лако се заврши у океану.

Ја сам се давно умио, на Сави. Гарант је ту било неколиких капи из Дрине. Гарант. Не бих сада о томе, ко не слуша песму слушаће олују. Не, увек је важан контекст. Њега чини прегршт ствари. Нуде се столице, гладе се споменици крволока, звече рампе између чланова ужих фамилија. Комада се нација. А најгласнији су они што се боје национализма. Живела инверзија стварности.

Него, да се поновим, уједај Вуче, зато што си Вук. Све је више извесно да ништа није случајно.

Advertisements

18 thoughts on “Хадсон се каже Дрина

 1. Navijanje po definiciji isključuje objektivnost. ja sam rođeni zvezdaš, ali od kad mi se smučio domaći fudbal Zvezda me interesuje koliko i Partizan.
  O nevladinom šljamu ne bih trošio reči, ali o vladinom ću par…
  Podsetiću te da se pomenuti Vuk nije školovao na Prokletijama, nego na Prinstonu, da ne otplaćuje kredit na neki stančić u Bg, nego da sedi u iznajmljenom od 10ak hiljada evra, da ne radi u nekoj našoj ‘Po-bedi’ nego u institucijama omražene nam svetske administracije. Inaugurisanje njega kao branioca srpstva je isto smešno kao ono prošlo izvikivanje ortodoksnih komunista Leke i Krcuna u branioce srpstva.
  Licemerja i takozvanih nacionalista i mondijalista su ista. Nedavno je neko nekog u skupštini pitao gde mu rade deca, da li je istina da su u institucijama EU? Kako to da su te institucuje dobre njegovoj deci, a Srbiji nisu? I svi su skočili u odbranu dece – isti i isti… Zato što su svi koji vedre i oblače deca jednih i drugih i drugim rečima brane sebe.
  I ne živi u zabludi da bi ovi mladi i lepi isto tako lepo i strastveno sutra odlalali i američku himnu u onoj beloj kući.
  Vuk za razliku od navijača zna šta i zašto radi.

  1. O рођености-и ја сам рођени…држављанин Србије. Од кад ми се смучила домаћа држава, углавном је трпим, тако смучену. Резервну немам.
   О лицемерјима-скоро да се слажемо, разлика је само у равнодушности националиста према мондијалистима, и бездушности мондијалиста према националистима. У сваком случају, у питању је душа (имање и немање).
   О лалању-нема заблуде, потпуно сам сигуран у капацитет младих и лепих. Питање је само има ли дражи у томе, или у овоме што се збило. Опет, не верујем да бих се најежио (необјашњиво) истом количином длака и да одлалају америчку химну и у нашој белој кући, ускоро. Могуће, зар не…америчку, јунајт, јунајт јуроп, све једно, к’о да сам депилиран, некако…
   О влади-некад, кад се чекао хлеб и млеко, за бонове, у реду, на сабајле, пензоши су говорили „…ћути, само да не буде горе…“… и би горе. Сад, ако не можемо да ћутимо, ваљда треба да терамо контру :)…“ћути, само да не буде доле…“ – биће доле, гарант (мада нисам пензош)
   О Вуку навијачу-слажемо се 100%. У суштини брига њега, важно да се Бан Ки Мун добро провео. Не верујем да је стекао утисак да је Србија земља навијача. А све указује на то да јесте 🙂

 2. Izjava:“To što se desilo tamo je jedna velika sramota Srbije! Bolje 10 odsto nego biti nacionalista!“može da nastane samo u ovoj ovakvoj od nacionalne svesti uplašenoj Srbiji. Ne razumem zašto jednostavno ne bi bili ponosni na tog Vuka Jeremića? Zašto je sladje po njemu pjuvati? Pljuje se po njemu kad peče prase, pljuje se kad pokuša doneti deo srpske kulturne baštine u U.N. Traže se razlozi da se zacrni jedini čovek koji je u mogućnosti da Srbiju prikaže u nekom lepšem svetlu… Zapravo to ne treba da iznenadjuje ako smo po nečem karakteristični to je po poslovici: „Sve će ti Srbin oprostiti samo uspeh neće.“

  1. Napuhanci nisu prestajali zadirkivati našeg Kolumba te im ovaj naposlijetku odluči pokazati.Dao im je obično jaje i reko da ga polože da stoji uspravno..Naravno,kako je to nemoguće,nesretnicima je jaje stalno padalo pri pokušajima..I dobro,kažu Kolumbu da se predaju i nek im on pokaže kad je tak pametan..Kolumno uzme jaje,te ga zabije o stol ,te pritom jaje krcne .Kad ono jaje stoji!
   Na to će razočarani hvalisavci:Jee,pa to smo mogli i mi!!
   EE,pa šta niste,odgovori mudri Kolumbo!!
   Ето зашто „напуханци“ задиркују Вука. Мало га мрзе, мало му завиде, мало се боје, али много му не праштају 🙂

  2. Možda ne treba biti ponosan na njega zato što:
   -Pripada kasti koja se odrodila od svog naroda i koja je posredni uzročnik samoubistava u našim komšilucima izazvanih bedom.
   -Zato što će se takvi slučajevi multiplikovati dok će se on samopromovisati po svetu za (naše) pare (u šta spada i to pevačko društvo ‘Glas Pomoravlja’ , latinski – viva vox) na ponos gladnih.
   -Zato što im je uspeh zagarantovan već rođenjem.
   -Zato što je po tim kriterijumima i Srbljanovićka uspešna.
   -Zato što ne verujem tipovima iz Mercedesa, u Gučijevim odelima, sa Roleksima, koji mi propagiraju patriotizam preko zadaha koji se oseća na francuski konjak.

   1. Не знам господу Мерцедеса, Гучија и брата им Ролеха,
    не знам критеријуме по којима је Србљановићка успешна,
    не сећам се да ми је неко, одмах по рођењу, гарантовао успех, више су ме држали за ноге, наглавачке и тупкали по дупету (а и тога се не сећам, тако кажу),
    не знам како се певање одражава на апетит,
    не знам ништа о кастама, мислим ништа лепо не знам о њима, а сигуран сам да њих то баш погађа 🙂
    Да закључим, будем ли осетио задах коњака, па још искуствено утвдио да није албански, него француски, има одма’ да се осетим на понос. Боље ишта него ништа 🙂

   2. Našu političku elitu ne volim, mislim da sam to u više navrata i istakla i smatram ih najodgovrnijim za bedu i slomljene ljude u našoj zemlji ali mi se nekako taj Vuk Jeremić uvek činio ispravnim ili da budem preciznija ispravnijim od svih drugih.

   3. U pravu si, Ironije.
    Vuk za razliku od većine svojih navijača dobro zna šta i zašto radi.
    Ne dam svakom vuku da mi se jagnji u srcu zbog navodne odbrane srpstva.
    I svejedno mi je da li Guči odelo skriva ćud Srbina ili Bošnjaka. Isti su mi svi.

 3. Dakle, bići sasvim jasan… Kada me uhvati frka jesam li usamljen na ovom svetu, prikačim se na Mikserov blog… I znam da nisam… I to je amin!!!
  Ne svađajte se, ne radi se ovde o Vuku, aman…!!!
  Za Vuka sam čuo, a za ove koji ga grizu nisam… Kao što sam čuo i za Dobricu, a za ove koji ga pljuju po Blicu i B92… Hm… Mislim, to mnogo govori o Blicu i B92…

  1. 🙂 К’о јахачи апокалипсе, мсм усамљени 🙂 Мени драго да се развије дискусија, док год нико није толико угрожен да нас тужи Б(р)ан Ки(ном) Му(ж)ну :). А он, мсм Бан, после мора да изражава жаљење…Боље да и он буде изненађен (и увређен) што у Србији постоје млади и лепи, у инат свима и упркос свему…и шире и уже, и даље и ближе 🙂 Него, да ми свратимо до Блогограда, кажу да су градске капије нетом отворене 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s