Николић: Еулекс је неспособан : Тема дана : ПОЛИТИКА

Шта ради човек кад уђе у ћорсокак? Љути се. Ако је препун самопоуздања (ко г. витамина) љути се на ћорсокак, свашта му ружно каже, „*ебо те онај ко те измисли“ или „које си ти лево слепо црево“. Тако се извентилира по недужном слепаку, и на крају се окрене за пола круга, па изађе из њега. Ако је недоказан, ићи ће до краја те улице, све до попречне капије или тарабе, дрмусаће је, гледаће како да је прескочи. Зваће и домаћина, да му отвори, да га пусти да прође. Он не одступа тако лако. Ил’ никако, па како год (где год) да се то заврши. Јеном. Некада. Некако…

Практичан човек у ћорсокак неће забасати, осим којим пуким случајем. Па и тада, већ после пар корака, пар речи размењених углавном са самим собом, окренуће се назад. Гледаће на не губи време на странпутици.

Какав је човек који: зна да у свом сопственом дворишту има ћорсокак, да је и сам правио тај слепи пут, а сад се као мало, прави да се не сећа, зна да туда тешко може да се прође, ако не и никако. А он би баш туда, да иде да се мало прекрсти, одмрмља молитву, па ће да се врати. Иде он туда од кад зна за себе, ишао је као дечак, па момак, младић, и као млад човек и зрео, нема године а да је прескочио. Све је кул, шта ту сад има спорно?

Можда је инаџија? Тера ината, ‘оће баш тако, кроз ћорсокак, може му се.

Можда је позер, хоће да га виде (углавном његови најближи) како се трси на ћорсокак. Ти његови треба да схвате да је то жртва, његова велика жртва, ходоћашће, подвиг. А он би ваљда био подвижник. Мада, подвиге смо већ видели од њега, оно, није јео није пио…

Биће да је бандоглав. Неразуман у понашању. Такви су, на неки начин, и циркузанти. Само, они су препознатљиви, и у времену и у простору у ком раде, и у делима, која су с циљем да забаве, насмеју. Овде то није случај. Овде се ради о понижавању. Себе и свих око себе. Овде се ради о грешци у корацима, после које следе три секунде у рекету. А на крају ће да попије банану.

Овде се ради о још једној злоупотреби несреће и то сопственог народа. Бесрамље. На делу је чувена тактика „корак напред, три корака назад“.

Стварно је дискутабилно ко је овде, и колико, неспособан. Али, дефинитивно је да ће и курва и лопов највише тога знати да испричају о поштењу. Тако ће и дунстери причати о способности.  Осолиће причу са правом, правдом, а давиће се у сопственој повраћки од демократије.

У циркусу увек има места, и у кругу и у публици. Кловнови су „малој деци“ најјачи, оној „великој деци“ требају мајстори на трапезу, кротитељи лавова и тигрова. Ми што не би у циркус, шта нама остаје? Да се чудимо сопственом стрпљењу…Show must go on.

Ништа лично, but my smile still stays on 🙂

Advertisements

7 thoughts on “Ћорсокак

  1. Pa, stvarno… U stvari – ili svi kolektivno sanjamo neki smešni košmar, ili smo deo nekog rijalitija u kome neko ispituje granice verovanja u nemoguće na nivou cele zajednice, ili je, hm… Sve ovo ipak stvarnost… 😦

    1. Хвала Јелена, Слепи вођа је „чудо“, колико се потврђује сваког дана, сваким потезом, речју, кораком. Нажалост 😦

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s