преко Tadić odustao od kandidature za predsednika DS : Politika : POLITIKA.

Остаје нејасно кога је ГО ДС овластио да оде у АПР и поднесе регистрациону пријаву? Исход седнице ГО само говори о томе да „фирма“ више не ради на дивље. Сивило зоне пословања постало је превише тамно, ред је да се све то мало посветли.

Ова седница карактеристична је и по још једном исходу, први пут у последње време БТ ће изгледа урадити управо оно што је и рекао. Лидер напушта приступ „хоће каки-неће каки“, значи да су му колеге ипак уручиле звечку. Према развојној психологији, сад је све зрело да се он лати пера, и у стилу братије естрадне провинијенције утефтери свој пут. Радни наслов „Од его манијака до хемафродита“, претежак домаћем читалаштву, мораће да се титлује, оним већ чувеним ситним словима (којима се подвлаче највеће истине) „од свемуда до безмуда“.

Мада се сви слажу око тога да је у ДС постигнуто јединство мени се намеће потпуно субјективан утисак да је ту ипак реч о братству. Вероватно ће касније бити додато и сестринство, само да се ЈТ исчупа из раља мангупа-бројача отуђених квадрата који нису-јесу мајке ми, били пријављени, тамо где треба.

А и што би један ГО једне приватизоване странке и створио амбијент друкчији од миљеа у ком обитава? У целом друштву, сваки избори уназад више комада, били су обележени принципом „заокружи мање зло“. Овај страначки врх, кад се добро претресао и протресао (хе), направио је прецизну математичку формулу. Сабрали смо се, одузели, не би се делили, а тешко да ћемо се множити. Резултат? Сви смо плус, неки и бус-плус, важно је само да нема минуса. Бар оних очигледних. Биће минуса, више у виду утуљених пувањака-ништа се неће видети, само ће се осетити непријатан мирис. Они без икаквог (политичког) васпитања и (моралних) одређењења, попут ЗЖ већ ће се путем друштвених мрежа „обрачунати“ са замишљеним противником, као што то чине источни карате борци у катама. Искрено, не чуди ни отказ ВЈ братству. Он као светли пример некога ко има свој став, и не стиди га се да са њим не тргује, одавно је испао из колца, тако да га ова квази промена музике ни не може тангирати.

После седнице ГО, усамљени јахач БК дао је најискренију могућу изјаву:

„Mi moramo da kažemo kako želimo da ova stranka izgleda u budućnosti i na koji način možemo da doprinesemo dobrobiti građana Srbije, a ne samo pojedinaca.“

Поштено. Док је фирма радила за добробит појединаца, радила је то „на црно“. Сад, кад су решили да се пријаве АПР-у, сад ће да раде за добробит појединаца.Пардон, грађана. Па, изгледа да је носилац регистрационе пријаве изабран.

Ништа лично, само размишљам наглас.

Advertisements

2 thoughts on “СТР ДС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s