Blic Online | Zatišje pred buru u DS

Zatišje pred buru u DS

преко Blic Online | Zatišje pred buru u DS.

„Radi se o tome da li je trebalo dati vremena da se stvari slegnu i da se hladne glave rade analize i procene kako dalje ili je u uzburkanom moru trebalo tražiti novi pravac kojim brod treba da ide. Ja sam za prvu opciju – navodi Kolundžija za „Blic”.“

Ради се о томе да је ДС послужила сврси похлепних појединаца.

Ради се и о томе да је ДС изгубила квалитет и посебност, ону различитост у односу на остале партије, коју јој је уткао покојни премијер Ђинђић.

Игром разних случајева (боље рећи интереса) ДС се упростила, тачно до реалних квалитета и потенцијала својих вођа. Ето о томе се ради.

Живот каже да се само једном можете родити. Треба додати и да се само једном можете одродити. Квалитет и потенцијал су у овом случају били довољни само за то, да се обргли тапија на „пут који је Европа“. На ту једну, и једину причу. И само то. Све остало је било супротно од смисла. Та је прича, сходно квалитетима и потенцијалима (горе поменутих) била проста, огољавање, обесмишљавање, магла. Све супротно од онога што је Зоран Ђинђић у њој видео-визија, енергија, нове идеје, нове опције, нова снага, за неко ново и боље доба.

Врх мора бити храбар. Он зна да је глава, тако да за главу не брине. Ови брину за своје главе. Зато и причају, а да ништа не кажу. Прозивају „неке“ безимене, бесмислене, беспризорне…

То „море“ о ком се прича, његово је природно стање бура. Ту су затишја злослутне најаве долазећег лошег поретка. У бури се плови, ко се већ решио за то море. Не чека се смирај, тада је већ касно.

Пук постаје пристојнији од ДС странке, зато се и не спрда и не смеје на то што се у странци дешава. Народ ни не интересује ДС. Одрођавање није потекло од народа, баш супротно. Сваки народ заслужује квалитет, нешто на шта ће обратити пажњу, слушати, читати, мислити, говорити о томе. Па тако и овај наш. Врх наставља да подцењује овај народ-причом о купаћим гаћама, слепим прозивкама.

ДС се још увек цепа. И то је процес који траје. Још је магла густа. Чека се „нешто“, „неко“ било ко, да повуче брод…брод који полако, и сигурно, тоне.

Ради се и томе да се чека велико „пресвлачење“ врха, пластична операција, козметичка естетска хирургија. Е ту нема помоћи. Ако неко не верује, нека пита било коју манекенку чије је време прошло. Нема тог силикона, то је само привид. Зна свака да мора поново да се роди.

ДС се „смањила“, мора поново да порасте…или да се смањи у тачку, после које има само „ништа“. Ово што се најављује, није редовна замена уља. Цео мотор иде напоље. Ако хоћете још да возите. Ако само замените уље, стижете до отпада, то је најдаље. Видите шта хоћете.

Ништа лично, само размишљам наглас.

Advertisements

2 thoughts on “Blic Online | Zatišje pred buru u DS

    1. ова моја генерација већ се заситила улоге сведока „историјских“ догађаја и људи, сад већ почињемо да „кусамо на силу“…
      поз, и послао сам ти један мејл на адресу под којом си пријављен на вордпресу…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s