Blic Online | Ilić obećao da će Guču spojiti sa autoputem

– U Guču dolaze svi i ako je u Guči dobro, to znači da je i narodu dobro. Jer ako su kafedžije i satradžije zadovoljni, znači da narod ima para i da je situacija u zemlji dobra – rekao je Ilić.

преко Blic Online | Ilić obećao da će Guču spojiti sa autoputem.

Увек сам тврдио да, ту негде, скривена и притајена, чека „нова српска социо-економска мудрост“. И ево је. Наш мудрац Веља, уз помоћ народне воље и бесрамних правила пост-изборне комбинаторике, почео је да је ослобађа из свог, привремено инхибираног ума. Мисирски мудраци би се постидели, а можда би били ухапшени и одведени на робију. Шта би требало да значи то светло које су они видели, наспрам флеша „…ако су кафеџије и сатраџије задовољни, значи да народ има пара и да је ситуација у земљи добра.“

Дедуктивном техником „ако-онда“, мудрац Срба и осталих окупљених, само брижним осматрањем кафеџија (али последично и кафана, локала, бирцуза, јазбина, рупа, крчми (богатство нашег језика)…) спознаје велику неправду садашњице, оличену у вулграно-прозападној кованици, по којој „…сви путеви воде у Рим!“ Не, сви путеви воде у Гучу, тако неспојену са аутопутем, тако натопљену ракијом и пивом, тако важну, пошто је у њој Добро.

Беше то „оних“ деведесетих, кад су овде певали „Идемо на Марс, идемо на Марс“. Некако баш ових дана, човечанство се „спушта“ на тај Марс. Бесмислице. Ми ћемо за нашим мудрацем…Он зна, он је „тај“-изабрани.

(Некад је Вања Булић имао емисију „Бисери“, као да је зрело да је обнови. Може и наслов да промени, рецимо „како сам попио памет“ чини се врло прикладном. Има ту материјала…)

Advertisements

One thought on “Blic Online | Ilić obećao da će Guču spojiti sa autoputem

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s