Blic Online | Vrh demokrata ćuti o odgovornosti

Vrh demokrata ćuti o odgovornosti

преко Blic Online | Vrh demokrata ćuti o odgovornosti.

…или „како смо од странке постали невладина организација“.

Новинари „кукају“ у последње време да се врх ДС-а не одазива на питања у вези подела у странци. Они и даље полазе од тога да се обраћају представницима партије/странке, при чему су последњи избори јасно показали да је ту ипак реч о групи грађана, после избора невладиној, а пре-владиној организацији-конгломерату разних, сада очито личних, приватних, и понеког ситно-локалног интереса.

На фотографијама врхови, сви до једног, и даље гледају у камере, зарад циља да би на фотографијама испали што боље. Ти фото-сешни су једина прилика да врхови буду сви на једном месту, а тада нема времена да се погледају између себе, један другог у очи. На шта би личила таква фотографија.

Треба их оставити на миру. Они очито и даље живе у свом свету, давно уподобљеном и уприличеном, свој тој личној добробити, задовољствима и самодовољности. Свему, сем осећају стида и одговорности. Ако не према свом чланству, ако не према обичним грађанима, оно бар према речима, идејама, порукама и енергији, свему оном што је остало од покојног Зорана Ђинђића и свих оних правих, непрофитних, стварних демократа.

Исто нам је, бар за сада, и са њима таквима-невладинима, као што је било и кад су били владини. Мада избори нису били зато да нам свима буде исто…

Новинари, не одвлачите нам пажњу, у току су Олимпијске Игре, тамо гледамо оне људе који су за „брже, више, јаче“ од себе и из себе, одговорно радили годинама пре. Не реметите ни наш, ни мир „врхова“. Ми знамо са „хлебом и играма“, а за „врхове“ ко мари. Снаћи ће се они, као и до сада…

Ништа лично, само размишљам наглас

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s