Обилазницу спрала киша : Београд : ПОЛИТИКА

Обилазницу спрала киша

преко Обилазницу спрала киша : Београд : ПОЛИТИКА.

Јесте ђаво та киша. Баш је сад ђаво нашао да долази по своје. Могао је бар мало да сачека, да се памћење „очисти“ од жестоке злоупотребе овог градилишта свих оних ликова, почев од бившег председника, преко министара инфраструктуре и полиције (мада и није баш јасно шта министар полиције ради на градилишту?), па све до градских главешина, од градоначелника па наниже…

Опет, да у сваком злу има и по нешто добро, хвала киши што је показала ову нашу срамоту одмах, пре јесени, у доба лета, кад се каква-таква поправка много лакше и поузданије може урадити. Киша је овај пут била на страни оних вредних људи, који су даноноћно радили свој посао, повлачећи се пред најездом агресивних локалних фараона (већ споменутих у ранијим текстовима) и њиховом потребом да се „у славу победе на изборима“ отварају редом ови лични споменици (подигнути парама пореских обвезника, још за њихова живота). Споменици неукуса. Обести. Саморекламерства. Споменици лошег укуса и срамоте.

Пере киша. Она се понаша по својим правилима. У крајњем исходу, опет је све на грбачу обичног човека. Опет ће неки сироти смртници, по налозима разних лелемуда, поправљати нешто што је још на почетку „накриво насађено“, зарад горе већ помеутог циља, опет народним парама.

Поднео би то свако, не зато што мора, већ зато што зна, зато што осећа да се нешто мора променити. Кад више не може на горе, онда мора на боље. Само да је мало памети, мало здравог разума. Нека пада киша, можда спирањем блата, ђубрета и прљавштине, дође дан кад се чисто покаже. Само нека пада. Ситна, крупна, неважно. Нека пере, обичним људима на радост и наду.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s