Бабе и жабе

Dačić o formiranju vlade razgovarao sa Jovanovićem

преко Blic Online | Dačić o formiranju vlade razgovarao sa Jovanovićem.

Ко је и сумњао да ће овде после избора да се игра по принципу „свако са сваким“, сада може бити миран. Сабирање баба и жаба није више објашњење бесмислене рачунске операције, није ни лингвистичка гимнастика Вука Драшковића који смешно то својевремено објашњаваше неком странцу, све на енглеском, као „grandmothers and frogs“.

Састајање Ивице и Марице, Чеде Веље, по наговору Црног Грује или, много вероватније Тетка, све са идејом да се доака Неверном Томи-права каша бајковито, што историјских, што имагинарних, што фиктивних ликова. Готово као нека компјутерска игрица (мада ни у њима није баш све могуће).

СПС и ЛДП можда причају о томе како ће Чеда да се извине Ивици што му је гонио бившег председника по Дедињу, ономад кад је мајстор за командама већ угрејаног хеликоптера молио Бога да га успут, до Хага, не смакне нека „случајна“ противградна или слична приручна ракета.

Можда ЛДП каже Ивици, онако у поверењу да Република Српска није геноцидна творевина, а да овај то у свом маниру пренесе Додику:“Милораде бекријо, Миљацку си попио је*?+*…а Миљацка тихо тече је*?+*…“ (штета што прође јЕвровизија) и све тако до инструментала, који ће да искористи да му шане Чедино извињење на увце.

А могуће је да се сударе око Косова и Метохије, свако свој извади партијски програм на сто, и чекају ново дељење. Ивица чека да карте подели Тома-Воја, а Чеда у Бориса Гледа.

Све и да је шала, као што није, ипак овде постоји један заједнички интерес. До њега се тражи пут. Интерес оличен у опстајању једног паралелног света, независног од реалности, стања државе и друштва. Света партија, који тражи све могуће и немогуће формуле да настави да паразитира безбрижан од садашњости, незаинтересован за будућност, продате прошлости. Тако могу, по тим формулама, лако да се сабирају бабе и жабе. Резултат? Who cares?

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s