Мрка, пре рока…

13:28 – Mrkonjić: Dačić pregovara o vladi

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da lider te partije Ivica Dačić ima ovlačćenje stranke da pregovora o formiranju buduće Vlade Srbije.

– Pregovori teku kako teku. Sa moje strane Dačić ima puno ovlašćenje, on je sjajan mladi političar, možda najbolji mladi političar, i on će to uspešno da završi – rekao je Mrkonjić novinarima u Vladi Srbije.

Mrkonjić je naglasio da je stranka jedinstvena i da niko, osim Dačića, ne pregovara s drugim strankama. On je rekao da njega samo interesuje da se reši pitanje Ministarstva za infrastrukturu.

преко Blic | Izbori 2012 | Blog uživo | Mrkonjić: Dačić pregovara o vladi, kandidujem se za ministra infrastrukture.

Нит краћих вести, нит више искрености од Мрке, у поређењу са свим до сада испостављеним лагаријама. У ствари, треба бити миран, пошто је Мрка „овластио“ Ивицу, и то у фулу. Био сам (очито погрешно) убеђен да је Дачић „главан“ СПС-а, да он овлашћује, делегира, налаже. Е не, ипак је то Мрка (са Слобином сликом у бекграунду), мора да се зна ко је „тата“. И то, да је сјајан и то је истина, ваљда је најсјајнији био кад је објашњавао гостима шта је „Кале (је****)“,  „на Турском (је****)“, мада је и Миљацку баш младалачки изнео, ономад кад овераваше изношење Србије из Србије, у Европу.

У првој реченици Мрка рече да Дачић има овлашћење странке, али одмах из следеће се види да странка, то је у ствари Мрка. И смирујуће делује његова безбрижност, и то да је партија јединствена. Па, обзиром на то да је Мрка=партија, јединство је једино могуће, а и добро је што нема више Мрка (не због могућег нејединства, дефицит је Слобиних слика, а и слободних Бекута, на тржишту, па не би све Мрке биле прави репликанти).

То шта Мрку интересује, нарочита је истина. Једино тако он, као министар за инфраструктуру, моћи ће да заврши све започете „послове“. И испуни обећања, ако и има неко да је претекло неиспуњено. Можда само још Валтера да превезе преко Борчанског (Кинеског) моста. Мада његови коалициони партнери (ДС) и тај броје као готов, три комата спомињаше у кампањи. Само да се, услед поодмаклих година не сети Прокопа и коме је ту шта обећао. Ризик постоји, кажу неке фаце да се меморија „љушти“ као лукац, и да што је човек све старији све се боље сећа почетака. А Прокоп Мрка поче баш у раној младости…

Воли он Дачића што је млад, сјајан, али ипак највише воли самог себе, остарелог, посивелог, слободних нагона к’о у пубертетлије, са очуваним изјеличким капацитетима и вођењем једва пунолетних девојчица по светковинама уз обавезно учешће музикалних (мање-више) припадника Ромске популације. Није му замерити, а ко не би себе, таквог, волео? Више од партије, моста, више од девојчица из пратње, више од личних новинара и камермана, више од припростог народа, окупљеног (применом латентне силе и сличних примерених уцењивачких метода). Ко би одолео?

Да га нема, требало би га под хитно измислити. За пример, како не треба…

Ништа лично, само наглас размишљам.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s